Kipróbáltam az eOptika oldalát, itt vannak a tapasztalataim!

Új vagy az eOptikánál? Én is az voltam

Mostanában sok olyan cikket olvasni az interneten, ahol dolgokat tesztelnek, először próbálnak ki valamit vagy kihívásokat oldanak meg. Nos, ez a kis írás azért született, hogy ezt a trendet kövesse, miközben egy kis segítséget is nyújt azoknak, akik el vannak veszve az internetes vásárlás világában. Most az eOptika oldaláról rendeltem, ez lesz az első tesztem, de a továbbiakban tervezek még írni más tapasztalataimról is. Szóval, hogyha neked is szükséged van valamilyen tanácsra, hogy hogyan is rendelj látásjavítókat vagy azok kiegészítőit, akkor itt a helyed! Az én első benyomásom lehet a te első véleményed is. Így már könnyebb lesz a rendelés számodra.

Hogyan rendeljük az eOptika webáruházból?

Nem indulok ki abból a feltételezésből, hogy mindenki ismeri az internetes rendelést, és csak azt mutatom meg, amiben az oldal más, mint a többi, helyette gondoltam, egyfajta „súgó” beállításként mondom el a dolgokat, hogy azoknak is könnyebben menjen a választás, akik korábban még csak fizikai értelemben vásároltak, a virtuális teret még nem használták ki ilyen extenditásában. Első lépésként tehát nincs már dolgunk, mint rákattintani az alábbi linkre, mely az oldalra vezet: www.eoptika.hu.

Ezután jöhet a böngészés. Nyilván az a kérdés, mit szeretnénk. Az eOptika oldalán gyakorlatilag mindent megtalálunk, ami a látásjavításhoz szükséges. Szemüvegeket, napszemüvegeket válaszhatunk, rendelhetünk kontaktlencsét, illetve mindent, ami ezekhez lehet szükséges. Ilyen például a szemüvegeknél a tok, illetve a törlőkendő. Sokan úgy vélik, nem is olyan fontos az utóbbi, azonban nem egy szemüveglencse nem bírja a papír alapú törlőkendőket, így nem érdemes papírzsebkendővel sem tisztítanunk. A kontaktlencséket illetően vehetünk hozzájuk szintén tokokat, tisztító és tárolófolyadékot. Szemcseppet, hogyha kiszáradna a szemünk. Egy nagyon klassz terméket is felfedeztem, ami a monitor szemüveg. Ennek a segítségével megóvjuk a szemünket a monitor által előidézett száraz szem jelenségétől. A kékes fény, amit egész nap ritkább pislogás mellett nézünk, határozottan nem tesz jót a látásunknak, amit kevesen vesznek komolyan, pedig kellene.

Szóval, hogyha a terméket kiválasztottuk, akkor a dioptria, darabszám kiválasztása után rámehetünk a kosarunkra. Ott érdemes átnézni, hogy minden megvan-e és megfelelő termék lett kiválasztva, én minden alkalommal így vásárolok, mert néha elírja az ember, hogy mit is szeretne. Ezután egy újabb oldalra kerülünk. Itt ki kell tölteni a vásárlói és szállítási adatokat, amelyek regisztrált felhasználó esetén nem is feltétlenül kell személyesen megadnunk, hanem automatikusan kitöltésre kerül a rendszer által. Választhatunk többfajta kiszállítási módot, átvételi pontra érkezést vagy személyes átvételt. Mérlegeljük, melyik éri meg számunkra a legjobban. Mindegyik más árban van, azonban párszáz forint esetén inkább azon érdemes mérlegelni, melyik a legkényelmesebb. Ha útba esik a személyes átvétel, előnyös lehet az is, azonban alapvetően a házhozszállítás az, ami igazán komfortos mindenkinek. Így ki sem kell mozdulunk a lakásból az egész vásárlás során, úgyhogy gyakorlatilag nincs is más dolgunk, mint itt megrendelni, aztán kimenni a futárhoz. Ugyanígy, a fizetés rendelése is választható. Kifizethetjük rögtön, így már a futárnál nincs más dolgunk, mint aláírni, hogy átvettük a szállítmányt, azonban választhatjuk az utánvételes fizetést, ekkor a futárnak kell a pénzt adnunk. Én személy szerint a bankkártyást megoldást jobban pártolom, mert kevesebb gondom van vele, ha rögtön kifizetem a kártyával. Mindig elfelejtem, mennyi pénzt is kellene kivinnem a futárhoz, úgyhogy a bankkártyás fizetés a nyerő, de ez egyénenként eltérő lehet.

Ezek után pedig nincs is más dolgunk, mint várni a csomagot!

Nekem ilyennek tűnt az eOptika első rendelésre

Szerintem minden rendben vele, a rendelt termék minőségi, nagyobb márkák is megférnek a készleten, de alapvetően nagyon korrekt árak között mozognak a termékek. A kezelése az oldalnak és a rendelésnek egyszerű, mégis precíz, a kontaktlencséknél több opciót tudunk változtatni, mint azt általában más hasonló helyeken. Összességében, a rendelésem az eOptika oldalán nagy siker volt, ötből öt csillagot adnék neki, és valószínűleg meg is teszem majd, ha erre van lehetőség.

Az eOptika és a rendelés

Szerintem mindenkinek nagyon be fog válni az oldal, hiszen a rendelés egyszerű, és sok tanácsot is ad a cikkekel. Monitor szemüveget ezelőtt nem is láttam igazán, úgyhogy nagy pirospont, amiért ez is ki volt emelve. Fordulhatunk továbbá szakemberikhez egészségügyi kérdéseinkkel a szemünkkel kapcsolatban, úgyhogy nagyon felhasználóközpontú élményben volt részem személy szerint, ami ritkán fordul elő webáruházaknál. Egy rossz szavam nem lehet az oldalra, nekem megérte ott vásárolni, valószínűleg a jövőben is őket fogom választani, és valamilyen más témában készítem majd el a következő cikkem. Remélem, azt is sokan olvassátok majd!