Bolhaírtó kisállatoknak? itt az ideje!

A legjobb bolhaírtó kisállatoknak egy helyen!

Itt a tavasz. Nyílnak a fák, a virágok. Örülünk a jóidőnek és sokan megszenvedjük, hogy a barka nyílásnak indult. A tavasz mégis talán a legszebb évszak, az új élet, a megújulás, a természet időszaka ez, amikor mindenkinek egy kicsit jobb kedve van. Nos, a jó idő sajnos sok mást is hoz magával. Ilyenkor lesz szükséges a bolhaírtó kisállatoknak, feléled az összes bogár, akik addig rejtőzködtek. Őszintén, én tudom, hogy a méhek fontosak a természet szempontjából és nélkülük egy idő után mi is meghalnánk, de komolyan, minek kellett nekik fullánk? A lényeg a lényeg, most a macskáimról szeretnék néhány szót szólni a következőkben.

A bolhaírtó kisállatoknak tavasszal fontos dolog

Vidéken élünk, és összesen hét macskánk van. Most nem sorolnám fel mindegyiknek a nevét, pedig szeretném, de a lényeg, hogy ilyenkor elég sok a gond velük. Szerencsére a tüzeléssel nem kell bajlódnunk ilyenkor sem, mert már idejében ivartalanítottuk mindegyik kiskedvencet. Persze a gondok ennél sokkal összetettebbek, és sajnos egyik nagy problémánk a bolha. Úgyhogy ideje beszerezni ilyenkor a bolhaírtó kisállatoknak cicás változatát. De milyen lehetőségeink is vannak?

Bolhaírtó kisállatoknak? De milyen legyen?

Cicák esetében van néhány lehetőség, a legjobb megoldás szerintem az, hogyha biztonságos keretek között kombináljuk ezeket. A bolhaírtó kisállatoknak egy fontos dolog, a kisebb állatokat a bolhák meg is ölhetik akár, ha túl sok van rajta, teljesen beteg lesz. Az egyik cicánk befogadott cica, aki amikor hozzánk került, elképesztően bolhás volt. Szerencsére a bolhaírtó kisállatoknak is jó, de nem mindegy, hogy milyen fajta! Amikor még kicsi az állat, már az életkorát tekintve, akkor fontos, hogy jól nézzük meg, milyen fajta bolhairtót veszünk! A kiscicán annyi bolha volt, hogy órákon át egy lavórban kellett őket áztatnunk. Ez egy jó módszer egyébként, hogyha nagyon eldurvult a helyzet. Természetesen mi nem tudjuk az összes bolhát eltávolítani, és ez nem egyenló a megelőzéssel, a kisállatnak egy kis megnyugvást nyújthat. A fürdést nem fogja szeretni, de sokkal kevesebb bolha fogja csipkedni. Arra azonban nagyon kell figyelni, hogy a bolha nem fullad meg a vízben sajnos, így nem szabad csak úgy kiönteni a vizet. A legjobb talán, ha leengedjük a lefolyón abban bízva, hogy talán csak nem másznak vissza. A legtöbb állat bolhája egyébként emberen nem él meg, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy párszor jól megcsípje, mielőtt angolosan távozna, szóval egy átöltözés ilyenkor nem árt, igazán. A kiscica utána rohamos növekedésbe fogott, amikor már nem harapdálták őt a bolhák. Mi pedig ettől nagyon boldogok voltunk. De mint említettem, hét macskánk van, ezért mindent elkövetünk ilyenkor tavasszal, hogy a bolhák megkíméljenek minket. Egyik ilyen a bolhanyakörv. Nagyon jó módszer, de nem árt kombinálni, ahogy azt már említettem. Ennek természetesen van lejárati ideje, így a nyakörveket egy idő után cserélni is kell majd. Viszont két nagy előnye van: szerintem nagyon jól áll a cicáknak, másrészt pedig még az is elmondható, hogyha ráírjuk valamilyen tartós filccel a lakcímet, akkor az elveszett cicát esetleg haza tudják hozni majd. Ez pedig fontos, hiszen főleg a macskák, szeretnek vándorolni. Ez ellen sajnos nem tudunk mit tenni, nincs az a magas kerítés, ami őket az udvarban tartaná.

A másik nagyon jó módszer nem más, mint a bolhaírtó kisállatoknak egyik tagja, a bolhacsepp. Ez tényleg lényegében egy kis csepp bolhairtó folyadék, amit a nyakhajlatba érdemes tenni a macskának. Nagyon fogja idegesíteni, de nagyon jól működik, tartós és ráadásul fájdalommentes. Azt a kicsi kellemetlenséget pedig igazán ki lehet bírni. Szerintem ez egy remek módszer, hogyha a bolhairtásról van szó.

A bolhaírtó kisállatoknak fontos, ugyanakkor mi van fekhelyükkel? Ma már azt is tudjuk, hogy érdemes oda is egyfajta port, sprayt juttatni, ami kiirtja a bolhákat, vagy ha belefekszenek a macskák, talán még róluk is elűzi azokat. Szerintem ez egy remek lehetőség arra, hogy boldoggá tegyük a cicánkat.

Úgyhogy bolhaírtó kisállatoknak, minden kisállatnak!

Természetesen én csak saját tapasztalatról beszéltem, de mindenféle állat lehet bolhás, ami szőrös. Ezért idejében érdemes még utánanézni, hogy a miénket hogyan lehet ezen átsegíteni, sőt, talán még idejében vagyunk, így meg is előzhetjük majd a problémát esetleg. Nem éri meg megvárni, amíg a kedvencünk már megállás nélkül a fejét vakarja, cselekedjünk azonnal, mert sajnos a bolhák nem válogatnak és kegyetlenül beleköltöznek minden állatba, ami az útjukba kerül. Ha pedig az első kisállatról van szó, akkor kifejezetten érdemes minden mást is tisztázni, hiszen nem csak bolhák vannak, hanem férgek, atkák… Egész nap sorolhatnám. Egyik sem a legszebb látvány, úgyhogy ideje, hogy beszerezzük a bolhaírtót kisállatoknak. És nagyoknak is. Kor és faj szerint érdemes válogatni, ezt ne felejtsük el, de szerintem a részletes terméklírásoknak hála nem lesz itt semmilyen gond a vásárlás során.