Ferro csaptelep, avagy a konyhák csaptelepe

A konyhánk felújítása, avagy a Ferro csaptelep

A napokban végre volt szerencsénk elkezdeni a konyhánk felújítását, amire tulajdonképpen már évek óta spóroltunk. Valójában nem is a pénz volt az akadály, hanem sokkal inkább az időnek a hiánya. Egyszerűen nem tudtunk arra időt szakítani, hogy kiválasszuk a konyhabútort, a Ferro csaptelepet, a mindenféle kiegészítő eszközt, arról nem is beszélve, hogy arra még inkább nem volt se időnk, sem energiánk, hogy azt követően, hogy minden áldott nap dolgoztunk, majd hétvégén társasági életet éltünk, még neki kezdjünk egy felújításnak is. Viszont a járványhelyzetnek köszönhetően, hetek óta otthon vagyunk és rájöttünk arra, hogy ahelyett, hogy egész álló nap sajnáltatjuk magunkat és szenvedünk azon, hogy nem tudunk jóformán sehova sem menni, inkább hasznosan töltjük el az időt és neki állunk a már oly régen halogatott konyhánk felújításának.

Milyen csaptelepet válasszunk a konyhába? Avagy a Ferro csaptelepei

Az első és legfontosabb kérdés az, hogy milyen alkatrészekből álljon össze a konyha egésze. Miután már egészen régi csaptelepünk volt, ami amúgy sem igazán működött, így az első feladatok között ennek az opciónak néztünk utána. Számos alternatíva van a csaptelepek típusaira, formájára, stílusára, minőségére így szinte teljesen tanácstalanok voltunk azt illetően, hogy melyik típus lenne számunkra a legmegfelelőbb. Miután az egyik kedves barátunknak az édesapja ezermester, viszonylag könnyű dolgunk volt abban a tekintetben, hogy őt bíztuk meg jóformán minden dologgal a felújítást illetően. Mi felvázoltuk neki az elképzelésünket arról, hogy nagyjából, milyen stílusú konyhára vágyunk és milyen színek és formák világában kívánunk mozogni, ő pedig egyből értette, hogy mire gondolunk és mik az elképzeléseink így ezt a vonalat rögtön szakszerűen meg tudta közelíteni. Amikor a csaptelepeket válogattuk, különösen nagy segítség volt számunkra a szakértelme, ugyanis mi ebbe a témában teljesen el voltunk veszve, abszolút nem értünk a csaptelepekhez, az egyetlen valamit érő vélemény, amit ilyen esetben tudunk mondani az az, hogy tetszik e nekünk az adott forma, kialakítás vagy sem. Ezen felül abszolúte semmi érdemlegeset nem tudtunk hozzá tenni a témához. A szakemberünk nekünk egyértelműen a Ferro csaptelepet javasolta, mivel szilárd meggyőződése volt arról, hogy számunkra illetve leginkább a lakás kompetenciájának a számára az az opció lesz a lehető legkiválóbb választás. Így a termék márkája adott volt, már csupán a stílust kellett kiválasztanunk. Az számunkra egyértelmű volt, hogy ne fali mosogató csaptelep legyen, hanem sima álló és semmiképpen ne tekerő gombos, hanem egyértelműen egykaros kialakítása legyen. Ezeknek a szempontoknak a mentén haladva még egy opciót vettünk figyelembe, még pedig azt, hogy maga a Ferro csaptelep feje magas és hosszú kialakítású legyen. Ez azért volt nagyon lényeges szempont, mert a szüleim házába évekig szenvedtünk azzal, hogy alacsony volt a csaptelep így egy csomó minden nem fért be alá a mosogatóba, tulajdonképpen nem lehetett tőle normálisan mosogatni, így abszolút értelmét vesztette az egész mosogató. Így inkább olyat szerettünk volna ami, minél magasabb és hosszabb nyakú, hogy akár még a legóriásibb edény is beférjen alá. Emellett pedig nyilván a legfontosabb szempont a Ferro csaptelep stílus világa volt, hiszen szinte megszállott lakberendezőként, számomra ez egyértelműen a legfontosabb szempontok között volt.

A konyhánk stílusa, avagy a Ferro csaptelep dizájnja

A konyhánk stílusa tökéletesen illeszkedik a lakás többi részének a forma világához. Egyszóval bohém. Kicsit hippi, kicsit hipster tulajdonképpen megfoghatatlan. A fő irányvonala az teljesen letisztult, viszont a kiegészítőkben egyértelműen a bohém stílus világ köszön vissza. A kiegészítők legfőképpen a nagy zöld növények, melyek elhozzák otthonunkba a természet egy darabkáját, ezzel téve szebbé a mindennapjainkat. Emellett még a fonott motívumok köszönnek vissza mindenhol ezzel egy különösen kellemes, kissé nyárias hangulatot adva a lakásnak. A bútorok viszont a lehető legegyszerűbb, leginkább letisztult stílus világot képviselik. Ennek fényében a konyhabútorunk is egy abszolút letisztult forma világ jegyében lett kiválasztva. Így a csaptelepünk is ehhez mérten egy rendkívül egyszerű, letisztult, formailag abszolút egyszerű, de szép Ferro csaptelep lett. Így tökéletes összhangban van a konyhánk egészével.

Én személy szerint abszolút meg vagyok elégedve az újdonsült Ferro csaptelepünkkel, hiszen amellett, hogy rendkívül minőségi darabot sikerült választanunk, nagyon szép formatervezést sikerült választanunk, így egy igazán letisztult, gyönyörű Ferro csaptelep teszi még szebbé, és kifinomultabbá a konyhánk egészét.