Online élelmiszer vásárlás, avagy az online rendelés fénykora

Az online élelmiszer vásárlás fontossága napjainkban

Talán soha nem volt olyan aktuális az online élelmiszer vásárlás alternatívája, mint napjainkban, mikor tulajdonképpen hónapok óta fénykorát éli ez a fajta ipar ágazat. Valószínűleg pár éve, esetleg évtizede el sem tudtunk volna, olyan világot képzelni ahol ilyen módon kell vásárolnunk és mindezt a saját egészségünk érdekében, hiszen a vírus mindenhol ott van, akár egy láthatatlan ellenség, mellyel úgy igazán fel sem tudjuk venni a harcot, hiszen ismeretlen. Ennek a kornak a legnagyobb félelme a bizonytalanság és az ismeretlen jövő, hiszen nem tudjuk mi vár ránk másnap és mikor jön vissza az a világ, amit most már annyira értékelünk, hogy mindenünket képesek lennénk oda adni, csak hogy vissza kapjuk a hétköznapjainkat. Tulajdonképpen az egész szituáció olyan, mint egy szürreális, kissé kifordított valóság, ahol görbe tükrön keresztül láthatjuk önmagunkat és az életünket, amit addig valószínűleg egy kicsit sem értékeltünk. De most, hogy elvesztek a hétköznapjaink végre igazán tudjuk értékelni, azt, ami elmúlt. Abszurd, hogy csak akkor tudunk valamit értékelni, amikor elmúlt, de ilyen az emberi lét, szürreális, abszurd, groteszk, összességégben megmagyarázhatatlan. Az elmúlt napokban rengeteget gondolkodtam azon, hogy ez az egész élethelyzet olyan, mint egy hatalmas pofon a természetfelettitől, hogy végre észhez térjünk, és ne vegyük természetesnek mindazt a jót, ami körülvesz minket. Legyünk nagyon hálásak az életünkért, hiszen az a legnagyobb ajándék.

Úgy gondolom éppen erre a helyzetre való tekintettel és a mielőbbi helyreállást remélve, a legfontosabb, amit tehetünk, hogy otthon maradunk, bezárkózunk és megvárjuk, míg elmúlik a veszedelem. Még a lehető legszükségesebb dolgokat is próbáljuk meg online rendelésben elintézni, hiszen az online élelmiszer vásárlás alternatívája, mikor lehetne időszerűbb és fontosabb, mint napjainkban. Fogjunk össze, és maradjunk otthon, rendeljünk online, hogy mielőbb véget érjen ez a rémálom és újra szabadon tudjunk élni, végre igazán értékelve mindazt, amink van!

Az online élelmiszer vásárlás előnyei

Véleményem szerint amennyiben ténylegesen, remélhetőleg csupán egy rövid időre áttérünk az online élelmiszer vásárlás alternatívájára, akkor mielőbb visszatérhetünk a szeretett mindennapjaink menetébe. Azzal, hogy az online élelmiszer vásárlás opciója mellett döntünk, nem csupán a magunk egészségét védelmezzük, hanem embertársainkét is. Én személy szerint, amióta fent áll az adott helyzet csak online vásárolok és reménykedem abban, hogy minél többen követik a példámat és ők is ezen alternatíva mellett döntenek, ugyanis az áruházak, élelmiszer boltok sajnálatos módon góc pontokká tudnak válni és ezt mindenképpen érdemes megelőzni azzal, hogy otthon a fotelünkből rendelünk élelmiszert magunknak. Az ilyen rendeléseket egyébként teljesen sterilen készítik össze és szállítják házhoz, ugyanis a bevásárló központok érdeke is abszolút az, hogy minél hamarabb túl legyünk ezen a kritikusan nehéz időszakon.

Az online élelmiszer vásárlás menete

Természetesen néhány kevésbé életbe vágó ponton minden élelmiszer webáruház eltér a társaitól, hiszen mindenhol más a megszokott és bevált működési procedúra. Mindenhol mások a rendelés feltételek, az árak, az akciók, tulajdonképpen a viszonylag sok opció közül a mi feladatunk az, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbb alternatívát. Fontos tudni, hogy az olyasfajta nagy volumenű cégek, mint az Auchan vagy a Tesco már nem is nagyon tudnak házhoz szállítási lehetőségre időpontot adni, hiszen annyira túl vannak terhelve megrendelés ügyileg. Éppen ezért érdemes inkább olyasfajta kisebb cégeket, illetve magán vállalkozókat megkeresni, akik szintén rendelkeznek élelmiszer webáruházzal, de közel sem annyira túl terheltek, mint a nagyobb múlttal és hírnévvel rendelkező társaik. Véleményem szerint nem csupán azért érdemes kisebb cégektől vásárolni, mert kevésbé túlterheltek, hanem valamilyen szinten az összefogás és a támogatás miatt is. Hiszen nekik is óriási kiesés és azzal, hogy esetleg egy magán vállalkozótól rendelünk, már tettünk egy lépést afelé, hogy fent maradjon a magyar gazdaság.

Az online élelmiszer vásárlás lehetősége egyébként igen csak egyszerűen működik. A honlapjukon fel vannak sorolva kategóriánként a termékek, melyeket a virtuális kosarunkba tudunk helyezni, majd ezt követően lehetőség szerint bankkártyás online fizetés esetében tudjuk ezt kifejezni, de aki esetleg annyira nem bízik meg az internetes fizetésben, keressen olyan céget ahol lehetőség van a házhoz szállítás után kérni a fizetési lehetőséget.

Úgy gondolom, mindenképpen érdemes ebben a kritikus időszakban átállni az online élelmiszer vásárlás lehetőségére, hiszen jelenleg a legfontosabb célunk az életünk védelme.