A legjobb fotóstúdió a fővárosban

Mitől lesz a legjobb egy fotóstúdió?

A mai világban egyre fontosabb a vizualitás. Mindent szeretünk magunk előtt látni, a lehető legtökéletesebb formájában, olyan felbontásokban, amit a szemünk tulajdonképpen fel sem fog. A fotósok számára sem egyszerű a helyzet, egy fotóstúdió áll rendelkezésükre arra, hogy ezt a sok elvárást teljesítsük. Ami bizony nem egyszerű. Ami nem tökéletes, nem ragadja meg a tekintetet, és elveszik a hatalmas metaadat-rengetegben, amit a mai világ elénk tár, és nem válik információvá. Ma pedig mindent a reklámozás irányít, csak az a fontos, amit ki lehet emelni a tömegből. Hogy tesszük ezt képekkel? Nehezebben, mint azt az emberek hinnék. Nincs titkos módszer. Néha a minimalizmus, néha a természetesség, néha a futurisztikus jövőképek. A mai Magyarország, habár még nem érte el Kelet-Ázsia vagy Észak-Amerika szintjét ebben a fejlettségben, mi is próbáljuk felvenni a versenyt a fejlett társainkkal. De hol lehet minőségi képeket készíteni a fővárosunkban? Én a G3 stúdiót ajánlom.

Amit csak egy fotóstúdiótól el lehet várni

Sok kis dolog teszi igazán tökéletessé a fotóstúdiót, és ezek közül akár egy hiánya is nagy kellemetlenségekkel járhat. Nézzük csak meg a legfontosabbakat:

 A felszerelés a fotóstúdióban:

Ami nélkül nem igazi a munka. Azonban ki szeret mindig mindent magával hordani? Akár külföldről jön, akár csak nagyobb távot kell megtennie, de még egészen közelről sem tud az ember több tíz kilónyi felszerelést naponta magával vinni. Ezért létfontosságú egy alap felszerelésnek a megléte egy fotóstúdióban. A G3 stúdió kínál ingyenesen felhasználható felszereléseket csakúgy, mint bérlésre szánt csomagokat. Így az ember akár elindulhat egyetlen fényképezőgéppel is, a helyszín biztosítani tud szinte minden mást a számunkra.

Kényelem a fotóstúdióban  

Talán nem is gondolnánk, hogy rögtön ez a következő pont. Pedig sok dolgot magába foglal. Egészen onnantól kezdve, hogy valaki kiteszi a lábát a saját lakásából, egészen addig, amíg vissza nem jut oda. Természetesen itt a megtett útra gondolok. A belvárosi, vagy jól megközelíthető helyek a legjobbak ebből a szempontból. Az ember azt gondolná, hogy a főváros már rögtön nyert ügyet jelent, azonban még most is sok olyan hely van a városban, amit a forgalom vagy a tömegközlekedés hiánya miatt nehéz megközelíteni. Se sokat gyalogolni, se a dugóban ülni nem élvezet, ezért valahol az ember az arany középutat várja el egy fotóstúdiótól, ami az én kedvencemben meg is valósul.

 A másik a parkolás, hogyha az ember autóval van. Ez a fővárosban nagyon bajos, sokba is kerülhet, ezért remek, hogy ez egy saját parkolóval rendelkező fotóstúdió, ahol egy nagy teherbírású lift is adott, így könnyebb a felszereléseket feljuttatni a stúdióba, ha mégis saját magunk viszünk valami fontosabbat.

A kényelemhez természetesen egy esztétikus hely is szolgál, ami már az első pillanattól kezdve komfortossá teszi a munkát. Én azért szeretem ezt a fotóstúdiót, mert esztétikus, ugyanakkor nem elegáns annyira, hogy az ember feszengeni kezdjen. A csapat egyszerűbb emberekből áll, mint hinnék sokan, ezért számunkra is inkább egy elegáns otthonosság a megfelelő, mint a sokszor rideg túlnagyzolás. Ezért remek ez a hely, mert ebben is megtalálta a középutat. Nyáron és télen is mindig kellemes a hőmérséklet, legyen szó a nap közepéről, vagy akár az éjszakáról. Bizony, ez a stúdió bármikor elérhető, a nap huszonnégy órájában rendelkezésre áll.

Aufbau Fotostudio im Lokal K

A kényelemhez hozzátartozik, hogy itt több helyiség is található, van, ahol csak megbeszélünk dolgokat, máskor kimegyünk a tetőre, hogy megigyunk egy kávét. A fotózást több teremben lehet végezni, az igazi profizmus érdekében ezt ki is kell használni. Számos dekoráció található ezekbe a szobákba, amiket ízlés szerint el lehet helyezni, de természetesen a saját díszletünkkel is dolgozhatunk. A greenbox stúdió külön könnyebbséget jelent az igazán különleges képek készítése érdekében. A frizurákat és a sminket külön helyiségben oldják meg, ahogy az öltözést is. Fontos a diszkréció, és a hely a készülődéshez.

Portfólió-fotózás a G3 fotóstúdióban

Nem csak profiként lehet kibérelni a G3 valamelyik fotóstúdióját, hanem akár a modellkarrierje kezdetébe is besegíthet ez a stúdió, ami már portfóliót is készít. Egy portfólió pedig sokat lendíthet ez ember karrierjén. Persze az ellenkezője is igaz: ha nem megbízható helyen készül a portfólió, akkor talán az a bizonyos karrier el sem fog kezdődni. Tehát a profi munka ezen a terület kulcsfontosságú tényezőként szolgál.

Én tehát a G3 fotóstúdiót mindenkinek csak ajánlani tudom. Számos lehetőség rejlik benne, ahogy számos előnyét is ismertettem a környezetnek és a stúdiónak. Remélem, felkeltette néhány leendő fotós és modell érdeklődését, és hamarosan ki is próbálják ezt a helyet. Szerintem megéri, ők sem fognak csalódni a stúdió nyújtotta minőségben. Télen pedig mindenképpen szüksége van egy jó stúdióra, azért nem éri meg kihagyni a lehetőséget, amíg még van hely, a hideg ugyanis hamar bezavarja a legkomolyabb fotósok nagy részét is a stúdiókba.