Munkásszálló Pest megye berkeiben

munkasszallo-pest-megye-pic1

Milyen ma a munkásszálló Pest megye vidékén?

Sokakban él még ma is az a kép, ami talán Cseh Tamás dalaiból köszön leginkább vissza: lepukkant szálló, igénytelen, elgyötört munkások és cigarettafüst. Hát kérem, a 21 században nem ez a munkásszálló Pest megye határán kívül sem, belül meg pláne nem. Nemrégiben szükségem volt egyet foglalni, ugyanis, és a cégünk, sem a dolgozóink nem bánták meg, hogy végül erre a megoldásra adtuk a fejünket. Nem kell természetesen kacsalábon forgó palotára gondolni, de tény, ami tény, hogy a munkásszálló Pest megye szívében – legalábbis így volt ez azzal, amit mi választottunk – kulturált, tiszta és minden szempontból praktikus volt.

Hogyan esett a munkásszálló Pest megye ezen képviselőjére a választásunk?

Az egész munkásszálló Pest megye környéki kajtatás úgy indult, hogy szerettünk volna kitelepülni egy Budapesti eseményre a vállalat apraja nagyjával. Ez egy jótékonysági akció volt, a lényege, hogy egy hétvége alatt lívül belül kifessünk egy iskolát. Tekintve, hogy voltunk rá vagy tízen, ez nem tűnt olyan leküzdhetetlen akadálynak, sőt. A legnagyobb logisztikai nehézség tényleg az volt, hogy hogyan osszuk szét ügyesen a festékanyagot? De lényeg a lényeg, ahhoz, hogy dolgozni tudjunk, meg is kellett szállnunk, mégpedig nem a világ végén. Tekintve pedig, hogy fizikai munkát jöttünk végezni, nem is feltétlenül lett volna értelme sok csillagos szállodát vagy saját wellneszes apartmant foglalni. Hiszen szó szerint csak aludni tértünk volna meg oda.

munkasszallo-pest-megye-pic2

Így tanakodtunk hát, hogy minél okosabban jöjjünk ki. Hiszen nem egy üzleti utat szerveztünk, tökéletesen megfelelt, hogy a kollégák három-négy ágyas szobákban aludjanak. Korzóztam egy kicsit a környéken, mikor mentem felmérni a terepet, és ekkor botlottam bele a munkásszálló Pest megye itteni lehetőségébe. Első pillantásra éreztem, hogy ez lesz a megfelelő megoldás. Nagyon kedvesek voltak, körbevezettek, ahogy ott érdeklődtem, megnézhettem egy épp használaton kívüli szobát és én annak rendje módja szerint el is döntöttem, hogy márpedig ez kell.

Mit tud egy munkásszálló Pest megye környékén?

Én vélelmezem, hogy máshol is hasonló színvonalas felhozatallal találkozhatunk, de persze az ember nyilván megnézi magának, hova foglal, mielőtt megtenné. Az a munkásszálló Pest megye területén, amit én választottam, nagyon közel fekszik az iskolához. Gyakorlatilag reggel felkerekedett a csapat és nemes egyszerűséggel átgyalogoltunk, mint a kisiskolások, ha kirándulásra mennek.

Emellett nagyon kellemes meglepetés volt, hogy a szobák saját WC-vel és zuhanyzóval rendelkeztek. Így ha nem is privát mosdónk volt, de csak azzal a néhány emberrel osztoztunk rajta, akivel egyébként is egy szobába osztottuk be magunkat. Volt minden szobában egy hűtő, sőt kisebb mélyhűtő is, ami azért ilyen fülledt meleg időben jól jött. Nap közben néha visszaszalasztottunk valakit a mélyhűtőben behűtött vizekért, a jól megérdemelt és befejezett munka után pedig szépen visszajöttünk és gyors átöltözés, tusolás után lent találkoztunk a helyi kis sörözőben.

munkasszallo-pest-megye-pic3

Sok szolgáltatást nem vettünk igénybe, mivel csak egy éjszakát aludtunk itt, de azért én nagyon örültem például a wifinek. Ez egy felől benne volt a szobaárban, másfelől kellően erős volt mindenhol, senki sem panaszkodott rá a szobában. Én esténként gyorsan meg tudtam nézni az e-mailjeimet, cseteltem picit a barátokkal, aztán bevallom töredelmesen, netflixeztem az ágyból. Ha szerettük volna, azonban főzni is lett volna lehetőségünk a közös helységekben a földszinten. Itt is körülnéztem még anno, illetve reggeli táján találkoztam itt egy kollegával, amint rántottát csinál. Teljesen tiszta, meglepően modern felszerelt konyhát találtam. Persze nem kell kenyérsütőgépet vagy gyümölcsaszalót keresni, de egy jó kávéhoz vagy szalonnás lecsóhoz mindent megtalálhattunk. Az is praktikus, hogy az épület alagsorában van egy mélygarázs. Mi közösen vonatoztunk egyet, mert az is hozzátett a közösségi élményhez, de tökéletesen megértem, hogy azok, akik kocsival jönnének, nem akarnak heteken át az utcán parkolni. Nem messze ráadásul működött egy fitnesz terem is, úgyhogy, ha a közös terem ping-pong asztalai nem adtak volna kellő szórakozást, akkor mehetünk oda is egy kis testmozgásért. Mondanom sem kell, ebből azért nem volt hiányunk a festés végére.

Búcsú a munkásszálló Pest megye környéki épületétől

A végső simítások után még úgy ahogy voltunk, festékesen, koszosan, lőttünk egy közös képet a suli előtt. Utána este megünnepeltük a sikert egy közös koccintással, aztán ki-ki maradt, ameddig bírta. Én olyan 11 táján azért szedtem a sátorfám, hiszen nekem még reggel is képben kellett lennem, hogy hova megyünk, hány jegy legyen, ki meddig utazik. Jó hangulatban telt a hazaút is, és bármikor szívesen ajánlom más helyzetben, avagy másoknak is a munkásszálló Pest megye területén működő lehetőségeit. Mi nem bántuk meg.